VITALITEITSWEEKEND 'TIJD VOOR JOU'

27 t/m 29 september 2019 Zeeland

Manuela en Jacqueline ontvangen groepen op unieke locaties met een bepaalde energie die ervoor zorgt dat je geïnspireerd raakt en jezelf kunt vernieuwen en verrijken. Een weekend met aandacht voor body & mind, waarin je heerlijk kunt onthaasten, ontdekken en genieten. Een geweldige ontdekkingsreis vol eyeopeners.

Tijdens dit weekend leer je je lichaam en geest te balanceren. Tijd voor jezelf om jouw mentale kracht te ontdekken, opnieuw te voelen wie je bent en te doen waar je eenvoudig gelukkig van wordt. Tijd om te ontspannen, je lekker te laten verwennen met gezonde voeding en inspirerende workshops op het gebied van voeding, ademhalen, mindful bewegen, yoga & meditatie en los te boeken behandelingen voor extra ontspanning & vitaliteit!

Ontdekkingsreis over voeding

Manuela vertelt over volwaardige voeding, voeding die lichaam en geest voeden. Ze vertelt over het 80-20 principe. Ze geeft handvatten hoe in een druk leven, je toch volwaardig en gezond kan eten. Alle maaltijden zijn heerlijk huisgemaakt, vegetarisch en biologisch.

Gezond eten is eten zoals je lichaam zou willen dat je eet. Je lichaam hunkert naar natuurlijke voeding, naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten. Gezonde voeding is immers de basis van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het levert ons energie en kracht. Daar hoor je in dit weekend niet alleen alles over, je proeft het ook en je leert er over door zelf aan de slag te gaan. De heerlijke maaltijden dragen bij aan jouw vitaliteit.

Workshop ‘De zes levensgebieden’

We leven in een hectische maatschappij waarin we maar doorgaan. Dat continue doorgaan zorgt ervoor dat we niet (meer) voelen wat we nu echt willen, waar we nu blij van worden, of hetgeen we doen ons wel zo gelukkig maakt. We ervaren vooral stress. Als deze stress chronisch wordt, zet dit lichaam en geest onder druk, wat ons zeker geen goed doet en ons zelf ziek kan maken. In deze workshop gaan we wat dieper in op stress. Aan de hand van een tool ga jij bekijken of daar waar jij het meeste tijd aan besteed, dat ook is waar jij blij van wordt. Laat je meevoeren in deze workshop en kijk wat het jou brengt aan inzicht.

Workshop ‘Adem in Adem uit’

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om te ontspannen. Jacqueline verteld waarom een goede ademhaling zo belangrijk is. Ze begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of te reguleren.

Mindful Bewegen

Jacqueline en Manuela zijn beiden Mindful Beweeg Coaches. Zij combineren krachtoefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, wandelen en/of joggen, met meditatie en mindfulness.

Deze combinatie maakt je lichaam sterk en soepel en leert je de grenzen kennen die je lichaam aangeeft. Je lichaam wordt daardoor minder gevoelig voor blessures. Door Mindful te bewegen, ervaar je hoe het is om bewust te zijn van je lichamelijke sensaties, je ademhaling, je gedachten en aanwezig te zijn in het huidige moment. Het resultaat is dan ook: Meer energie, ontspanning en plezier tijdens het sporten, maar ook in het dagelijks leven.

Yogales ‘kom in verbinding’

Jacqueline neemt je mee in een rustig yoga/meditatie sessie. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. De Yogales is adem georiënteerd, diepgaand, krachtig en ontspannend tegelijkertijd.

Behandelingen voor extra ontspanning & vitaliteit. Een cadeautje voor jezelf!

Wil je nóg meer ontspanning en vitaliteit? Reserveer dan nu jouw plekje en trakteer jezelf dan op een fijne stoelmassage of reikibehandeling. Wacht niet te lang met reserveren want het aantal plaatsen is beperkt.

Stoelmassage

Stoelmassage is een zeer effectieve manier om in 20 minuten te ontspannen. De behandeling wordt door Manuela uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage vindt plaats door de kleren heen: Je hoeft je dus niet uit te kleden.

Door drukpunten te stimuleren worden schouders, nek, hoofd, armen, handen, rug en heupen losgemaakt. Een stoelmassage laat je ontspannen, bevordert de bloedsomloop, laat de energie beter stromen en brengt het lichaam in balans. Het resultaat is dat je je ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Kosten € 15,- (20 minuten)

Reikibehandeling

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende universele energie werkt zowel op lichamelijk niveau als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Door middel van handoplegging brengt Jacqueline het proces van ‘genezen’ zowel op het geestelijke als op het lichamelijk vlak op gang.

Tijdens een Reikibehandeling laten we de energie voor je werken, wat betekent dat we vooraf niet weten wat zich zal aandienen. De energie heeft haar eigen wijsheid en weet de weg, Jacqueline geeft deze enkel door. Een sessie helpt ten alle tijden het zelfherstellende vermogen om de energiehuishouding in balans te brengen. Zo kan de levensenergie weer vrij stromen. Het is goed mogelijk dat we daarbij stuiten op, soms pijnlijke, blokkades die we samen onderzoeken en helpen oplossen. Dat geeft naast een ontspannen, opgeruimd en opgeladen gevoel vaak ook veel inzicht in het persoonlijke pad.

Kosten €30,- (45 minuten)

Een plek om tot jezelf te komen.

Het retraitecentrum Metta Vihara is gelegen midden in de velden in Hengstdijk, een klein dorpje met iets meer dan 500 inwoners in Zeeuws-Vlaanderen, tussen Hulst en Teneuzen. Het is een mooi en gezellig dorp, gelegen in een klein natuurgebied De Putting – een moerasland waar weidevogels broeden in het voorjaar en ganzen foerageren in de winter. Natuurliefhebbers kunnen rondom Hengstdijk hun hart ophalen, want er is volop te zien.

Vier kilometer verderop ligt de Westerschelde een zeearm in Zeeland. De vaarweg staat in open verbinding met de Noordzee en de Schelde.

Gelegen tussen de Westerschelde en Vlaanderen, ligt de groene gemeente Hulst, die bovenal een Vlaamse sfeer uitademt. Hulst is op historisch vlak een interessante gemeente omdat de vestingwerken goed bewaard zijn gebleven. Hulst speelde een belangrijke rol als hoofdstad van de Vier Ambachten, waartoe ook Axel, Assenede en Boekhoute behoorden. Ontdek favoriete bezienswaardigheden in deze historische stad.

Net buiten Hulst ligt het Verdronken Land van Saeftinghe. Een groot buitendijks natuurgebied, dat je rust, ruimte en sfeer biedt.

Programma

Wat brengt het jou?

Tijdens dit inspirerend weekend zal je ervaren dat je door te vertragen energie krijgt om te versnellen! Hoe je met simpele leefstijl aanpassingen meer vertrouwd raakt met je eigen lichaam en gedachten. Hier slechts een greep uit wat je allemaal mag ervaren:

 • Hoe je stress/onrust kunt wegademen.
 • Hoe voeding direct effect heeft op je vitaliteit.
 • Hoe je met gemak je leefstijl kunt optimaliseren.
 • Hoe zinvol meditatie, stilte en beweging zijn.
 • Hoe aandacht voor adem en lichaam kan zorgen voor een goede nachtrust.
 •  Hoe mindful sporten zorgt voor een ontspannen en krachtig lichaam.
Voor wie?
 • Dit vitaliteitsweekend is iets voor jou als jij wilt genieten van ontspanning, rust, ruimte, natuur, heerlijk eten, mooie omgeving en beweging.
 • De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers en twee begeleiders.
 •  Je kunt alleen komen, maar ook met je partner, vriend of vriendin.
Faciliteiten

Karakteristiek voor (de ligging van) het gebouw is de stilte, eenvoud en weidse natuur. Metta Vihara opende zijn deuren in 2012 en is energieneutraal en geheel duurzaam. Zo hergebruiken zij regenwater voor het doorspoelen van de toiletten. Het gebouw is licht, ruim, comfortabel en schoon. Het retraitecentrum beschikt over een meditatieruimte (6 x 10 m), bibliotheek / zitruimte, eetruimte, een goed ingerichte keuken en een grote tuin met terras. Er kunnen 22 personen overnachten: (wij ontvangen tijdsens dit weekend max 14 deelnemers)

 •  9 tweepersoonskamers
 •  4 eenpersoonskamers

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche.

Investering in jouw vitaliteit

Wij bieden jou een compleet verzorgde weekendretraite aan, dat in het teken staat van voeding, ademhalen, levenslessen, mindful bewegen, yoga & meditatie en los te boeken behandelingen voor extra ontspanning & vitaliteit!

De onderstaande prijzen zijn op basis van twee overnachtingen, inclusief workshops, maaltijden, koffie/thee, gratis parkeren, bedden- & linnengoed, btw en toeristenbelasting. De prijzen zijn exclusief vervoer, reiskosten, reisverzekering, annuleringsverzekering en bij te boeken losse behandelingen.

Datum:

Vrijdag 27 september t/m zondag 29 september

Kosten:

€ 365,- bij een verblijf in een gedeelde kamer voor twee personen.

·€ 395,- bij een verblijf in een eenpersoonskamer. (Let op, beperkt beschikbaar)

psssst kom je met je partner, vriend of vriendin dan ontvangen jullie allebei €25,- korting

Ja, ik meld mij graag aan..
Wie zijn wij ?

Manuela van Etten

 • Gediplomeerd Vitaliteitscoach, Natuurvoedingsadviseur,
 • Stresscounselor, Mental Coach, Mindful Beweeg Coach en
 • Stoelmasseur.
 • Enthousiast, gevoelig, integer, resultaat gericht en ondernemend.
 • Met veel passie helpt ze mensen hun vitaliteit te vergroten en hen te motiveren een balans te vinden tussen voeding, beweging, mindset en ontspanning.
 • Geeft Voedingsadvies, Stresscounceling, Stoelmassages en Mindful Beweeglessen.
 • Lees hier meer

Jacqueline Verwey

 • Gediplomeerd Hatha yoga-docente, Holistische therapeut, Natuurvoedingsdeskundige en Reiki Master.
 • Sociaal, vrolijk, open, doortastend en ondernemend.
 • Passie voor yoga, voeding, beweging in de natuur en zelfontwikkeling.
 • Geeft Mindful Beweeglessen, Hardloopcursussen en leidt Mindful Beweeg Coaches op.
 • Lees meer op Zivalife
TERUG
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google